Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FrontLine Spot On Kutya S 2-10 kg

Boehringer Ingelheim
3.283 Ft
Menny.:db

Fipronil hatóanyagú Spot On kutyáknak a Frontline-tól. A fipronil hatóanyag specifikus parazita elleni idegméreg, a kutyák és a macskák, valamint az ember számára azonban ártalmatlan.

Bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) okozta fertőzés megelőzésére. A Frontline Spot On vérszívás előtt elpusztítja a kullancsokat és bolhákat. Alkalmazása gyors, egyszerű, kényelmes és biztonságos. Kullancsokkal szemben 5 hétig, bolhák ellen 1-3 hónapig hatásos.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 03.
3.283 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák, gabonaatka, bársonyatka, fűatka elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt a rühatkák által okozott fertőzöttség leküzdésében. Hatékony a Lyme betegség vektora az Ixodes ricinus ellen is.

Alkalmazás módja: 

Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással.

Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet oly módon, hogy a bőr láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.

Fontos a pontos adagolás betartása.

Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás, illetve hypoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye és nem fordul elő kullancs, a Frontline Spot-On kutya A.U.V. használata két-három havonta elég.

Sarcoptes scabiei var. canis okozta rühösség gyógykezelésére többszöri ismételt kezelés szükséges.

Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

Ellenjavallat:

  • Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál.
  • Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyákon vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyákon sem.
  • Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat.
  • Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskáknál nem szabad használni a túladagolás veszélye miatt.

Mellékhatások:

Ha lenyalja a kutya, akkor rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, amit leginkább a vivőanyag okoz.

Rendkívül ritkán az csepegtetés helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételes esetekben nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hyperaesthesia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.

A túladagolás kerülendő.

Élősködők elleni védelem fajtája Rácsepegtető oldat
Márka Frontline
Testméret Kistestű

Összetétel

Összetétel: Fipronil 67,00 mg, Butil-hidroxianizol 0,134 mg, Butil-hidroxitoluol 0,067 mg, Etanol 0,067 ml, Vivőanyag ad 0,67 ml egy pipettában

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek